У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Чеховфест «Дядя Ваня»

Всі квитки продані
минула подія

Про подію

Всеукраїнський фестиваль «Чехов фест» всьоме збере в Сумах кращі українські театри. Цього року він пройде з 14 по 27 березня за участі 11 театрів з Києва, Львову, Івано-Франківську, Харкова та Сум.
Відкриє фестиваль аншлагова вистава «Вася должен позвонить» Київського академічного театру драми та комедії на лівому березі Дніпра. 14 березня на сцену Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії імені М.С.Щепкіна разом з чудовим акторським складом цієї постановки вийде землячка та улюблениця сумської публіки, Народна артистка України Ада Роговцева. Загалом це буде вже її третій приїзд на фестиваль.
 
16 березня до Сум приїде головний театр країни – Київський Національний академічний драматичний імені Івана Франка. Вистава, яку вони покажуть, відповідає масштабам їхньої значимості – у «Трьох товаришах» за Ремарком задіяні майже півсотні акторів, серед яких Народний артист України та міністр культури України Євген Нищук, Народний артист України Олексій Богданович та багато інших знаних митців українського театру.
 
18 березня на «Чехов фест» знову завітає Львівський академічний театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки». Їхня вистава «Гамлет», яку вони показували на фестивалі минулого року, стала сенсацією в українському театрі, а виконавиця ролі Гамлета Надія Крат – справжнім відкриттям. Цього разу львів’яни везуть «Божественну комедію» Данте – твір, який вже 700 років вважається перлиною світової літератури. Сумчани зможуть подивитися в залі Сумського обласного театру для дітей та юнацтва.
 
20 березня на сцені Сумського обласного театру для дітей та юнацтва відбудеться вистава Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки – «Актрисі завжди вісімнадцять». 
Головну роль в цій історії за п’єсою Джона Маррела «Спогади» про видатну актрису Сару Бернар грає легендарна Лариса Кадочнікова.
Знову на фестиваль «Чехов фест» завітає один з найсучасніших та популярних українських театрів – Івано-франківський академічний обласний музично-драматичний театр імені Івана Франка. Вони представлять сучасне прочитання шедевру Івана Котляревського – «Енеїду». У версії художнього керівника театру та режисера Ростислава Держипільского славетний твір став феєрією-бурлеском, який розповідає про Україну сьогодні. До речі, у 2017 році саме цією постановкою закривався ІІ-ий український тиждень у Шекспірівському театрі в Гданську (Польща).
 
Останньою приїжджою виставою, яка порадує сумчан на сьомому «Чехов фесті», стане постановка Київського академічного молодого театру. 24 березня, як і годиться до назви фестивалю, глядачі побачать чеховського «Дядю Ваню». Народні артисти України Олексій Вертинський, Станіслав Боклан та інші чудові актори створять надзвичайну атмосферу театрального свята.
 
Окрім вистав головної сцени фестивалю, цього року на «Чехов фесті» пройдуть три вистави сцени недержавних театрів. До Сум завітають київський театр «Мізантроп», харківський «Театр 19», а також свою постановку покаже сумський родинний театр «Нянькіни». Як завжди, в програмі фестивалю – вистави Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії ім.М.С.Щепкіна та Сумського обласного театру для дітей та юнацтва.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Суми.

Чеховфест «Дядя Ваня» відбудеться 24 березня 2019, 19:00, неділя в Сумський академічний театр ім. М.С. Щепкіна. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.